Newsletter subscribe

Novosti

Medvjedi i Plitvičanke s pobjedom u džepu

Posted: 01.11.'16 u 20:54   /   by   /   comments (0)

KK CRIKVENICA – KK PLITVICE  3 – 5, 3229 – 3275

Uz veliku pohvalu Medvjedima, moramo naglasiti kako su s ovom pobjedom nad domaćinima, dečki i dalje vodeći na tablici 1.B HKLJ-Z.

Ovo kolo su dečki odigrali prije vremena, odnosno 27.10. kada su na rasporedu imali gostujuću utakmicu u Dražicama. Poprilično nestabilno su krenuli u igru što se dokazuje i rezultatom 2:0 za domaćine nakon prvog bloka igrača. Daniel Kolar (552) i Josip Bićanić (543) s ukupno tri osvojena seta nisu uspjeli ukrasti niti jedan poen, što je otežalo situaciji nadolazećem bloku igrača. Sljedeći par igrača sadčinjavali su Dalibor Špoljarić (541) i Vladimir Rapaić (520) koji je s ne toliko dobrim rezultatom uspio dobiti tri seta pa samim time i prvi poen za Medvjede. Zadnja dva igrača  bila su Matej Barić (562) i Safet Falatović (557), ujedno i najbolja dva igrača Plitvica na ovoj utakmici. Dečki su s gubitkom 3:1 i 23 drveta minusa startali sa zadnjim blokom. Upravo ih taj dotadašnji rezultat nije omeo u konačnome raspletu utakmice. S dobrom koncentracijom naši dečki preusmjeravaju vodu na svoj mlin te su uz tri pojedinačna poena uspjeli dobiti još dva na “ukupna drva”. S time su dečki okončali utakmicu s pobjedom 5:3 i 46 drva plusa.

Igrač utakmice bio je domaćin Kristijan Jelovac s 576 oborenih čunjeva, dok je drugi najbolji igrač bio naš Matej Barić s 562 oborena čunja.

 

 

ŽKK PLITVICE – ŽKK JADRANKA HOTELI 5 – 3, 3122 – 3052

Nakon nizajućih poraza bilo je za očekivati kako će naše Plitvičanke prekinuti niz i upisati pobjedu nad Lošinjankama.

Prve su startale Maria Gračan (542) i Dijana Mlinarić (526) gdje je samo Maria uvjerljivo osvojila prvi poen, a Dijana izgubila 3:1 u setovima. U srednjem bloku igračica igrale su mlada Daria Barać (508) i Ana Rapo u kojem je nakon 60 hitaca Ana zamijenjena za Ivu Vukošić pa su konačni rezultat dovele do 500 srušenih čunjeva. Daria je s protivnicom podjelila setove u jednakome omjeru, no poen je izgubila za 5 drva. Ana i Iva u kombinaciji su s također podjeljenim setovima s protivnicom uspjele pobijediti. S 2:2 i 101 drvetom prednosti startalo se u zadnji blok u kojem su igrale Ines Kolar (557) i Gordana Gračan (489). Utakmica je i dalje bila otvorena, što bi značilo da su realne sanse bile za 4:4, 6:2 ili pak 5:3. Gordana je uvjerljivo gubila od svoje protivnice, što je značilo da je Ines bila prisiljena dobiti poen. Protivnica joj je pružila sjajan otpor i jak međusobni “derbi”, no Ines je s malo više sreće uspjela dobiti poen i zajedno s ekipom upisati pobjedu od 5:3 i 70 čunjeva plusa. Moramo napomenuti kako su protivnice osvojile više setova tokom utakmice (13,5-10,5), no ostvarile su minimalan poraz.

Još jedna zanimljivost s ovog “derbija” je ta da su dvije najbolje igračice utakmice igrale jedna protiv druge. Dakle, igračica utakmice je naša mlada i stabilna Ines Kolar, dok je druga najbolja njena protivnica Danijela Dumenčić.