Newsletter subscribe

Novosti

ODRŽAN 10. JOVIĆEV MEMORIJAL

Posted: 08.04.'17 u 00:14   /   by   /   comments (0)

U kuglani ŠRC Hotel Jezero u Plitvičkim Jezerima je dana 06.04.2017. održan 10. memorijalni turnir “Plitvice ´91” kojeg u spomen na Josipa Jovića zajednički organiziraju Udruga branitelja iz Domovinskog rata Javne ustanove NP Plitvička jezera i KK Plitvice, a uz visoko pokroviteljstvo JU NP Plitvička jezera.

Kako se održava jubilarni 10. turnir, organizator se  ove godine odlučio pozvati mušku i žensku seniorsku reprezentaciju Hrvatske, uz domaćine KK i ŽKK Plitvice. Ovim putem se zahvaljujemo vodstvu HKS-a što su  odmah prihvatili poziv i uveličali ovaj  lijepi turnir.

Ljepša polovica turniraTako su naše cure iz ŽKK Plitvice dobile priliku igrati protiv aktualnih svjetskih prvakinja koje će ove godine braniti naslov na SP u njemačkom Dettenheimu.
Iako je rezultat na ovom turniru najmanje bitan, naše cure su izgubile rezultatom 8-0, 3401-2940. Kod  reprezentativki je daleko najbolju igru pokazala Valentina Pavlaković s odličnih 613 čunjeva dok su Mirela Požega s 516 i Ines Kolar s 522 bile najbolje u domaćem sastavu.

Nakon utakmice između ženskih sastava delegacije organizatora, HKS  i klubova su posjetile spomenik Josipa Jovića gdje je predsjednik HKS Tonči Mikac položio vijenac, a Milan Žafran detaljno prepričao događaje povodom Krvavog Uskrsa 31.03.1991. godine kada je Josip Jović dao svoj  mladi život za Hrvatsku.
Turnir je nakon toga otvorio g. Nedeljko Žafran, predsjednik Udruge branitelja dok je Tonči Mikac iskoristio priliku te uručio pehar KK Plitvice za osvojeno 2.mjesto u 1.B HKL Jug-zona zapad te plaketu našem Safetu Falatoviću kao najboljem  igraču  lige.

U utakmici muških sastava, KK Plitvice je pružio dobar otpor reprezentaciji Hrvatske osvojivši čak dva poena. Utakmica je završila rezultatom 6-2, 3626-3437, a poene za naše Medvjede su osvojili Matej Barić s odličnih 605 i Vladimir Rapaić s 582 srušena čunja. Kod naših reprezentativaca su dobru formu pokazali Hrvoje Marinović s 639, inače trenutno naš najbolji igrač, Ivan Totić s 623 i Dario Radoš s 620 srušenih čunjeva.

Načelnik općine Boris Luketić uručuje najboljem hrvatskom igraču peharNa kraju se načelnik općine Plitvička Jezera, Boris Luketić, obratio svima s par prigodnih riječi  te uručio pehare najboljima na 10. Jovićevu memorijalu. Uz hrvatsku mušku reprezentaciju, kao pobjednike s 3626 čunja, pojedinačne pehare su osvojili Valentina Pavlaković (613) i Hrvoje Marinović (639).
Uz njih, sudionici su dobili i plakete kao uspomenu na sudjelovanje u ovom turniru te je nastavljeno zajedničko druženje u Restoranu Poljana.

 

Zapisnik (ž) Zapisnik (m)
Čestitamo nagrađenima te u ime organizatora zahvaljujemo svima koji su potpomogli i uveličali ovaj turnir. Posebno se još jednom  zahvaljujemo vodstvu  HKS-a te igračima obje reprezentacije na dolasku, Javnoj ustanovi Nacionalni park Plitvička Jezera na pokroviteljstvu turnira te općini Plitvička jezera na pomoći u svakodvenom radu udruga organizatora.

Vidimo se dogodine na 11. memorijalu “Plitvice ´91”.