Newsletter subscribe

Komentari - M.GRBAC

13. kolo – Ogulinci zaledili Medvjede, goranski derbi Delničanima ! !

Posted: 30.01.'16 u 08:43   /   by   /   comments (0)

Dosta interesantna subota sa puno dobrih igara i nastupa, efikasno u Delnicama, Poreču i Karlovcu, izjednačeno u Gospiću, kolo koje je pružilo dodatna poravnanja na tablici, zgusnutu sredinu , još jedno probijanje Istre prema vrhu, buđenje Kleka, ali i odličan nastup željezničara … krenimo redom:

ŽELJEZNIČAR – GORANKA     6 : 2       3382 : 3331

Najefikasnija utakmica kola odigrana je u Karlovcu gdje su željezničari na vrijeme „pokrenuli kompoziciju u pravom smjeru“ i uz pomoć razigranog Cegura (581) i Munčića (597) donijeli početnu prednost koju ravnogorci nisu uspjeli dohvatiti do kraja utakmice. Nakon početnog vodstva domaćina, gosti igraju dobro no najiskusniji u redovima željezničara Kušec i Martinac donose prevagu u poenima koja je donijela pobjedu. Lijepa i efikasna utakmica, dokaz jednima i drugima da mogu igrati daleko bolje nego šta su u dosadašnjim izdanjima prikazivali. Goranka razlog poraza mora tražiti u nešto slabijem čišćenju sa više promašaja, gdje su domaćini bili puno bolji.

VELEBIT II – RIJEKA   4 : 4   3139 :   3170

Derbi kola opravdao je svoj naziv jedino iz razloga neizvjesnosti do posljednje kugle, o nekoj vrhunskoj igri na ovoj kuglani inače nema smisla pisati ni razmišljati, sve je odigrano u vrlo sportskoj atmosferi , u kojoj su domaći igrači ovaj puta imali nešto više sreće i razloga za veselje. Ljepše rečeno , imali su bolju koncentraciju u završnim hicima, no kad pratiš cijeli meč i vidiš o kakvoj igri se radi onda možeš i lako procjeniti da li je igrač u pojedinim trenucima imao sreće ili više znanja, tu je riječ o sreći , a sreća prati hrabre. No nema veze na kraju zadovoljni domaćini, nešto manje zadovoljni gosti . U prvom bloku 3 kugle do kraja 2:0 za Rijeku no preokret i vodstvo ipak za Velebit. U drugom bloku Tometić (545) i Kos okreću na 2:2 dok se u 3. bloku do posljednje kugle vodila mrtva trka između Devčić/Krnić i Sušić (552)/Mesarić (545) kombinacije . I dok su se prva dvojica uglavnom mučila, druga dvojica su odigrali izvrsnu partiju gdje je u konačnici Sušić i donio taj poen i bod za domaćina.

ISTRA – CRIKVENICA   8 : 0     3334   :   3116

Lijepo je bilo prošlo kolo pročitati da su „kirci“ na 5 drva do 3500 no „ateriranje“ je došlo ipak prebrzo. Odigrati 380 drva manje nego kolo prije je ipak malo previše no očigledno ni priprema za utakmicu nije odrađena kako treba, a i odlični domaćini nisu dali ni malo prostora za hvatanje barem počasnog poena. Matošević (580) i Katić(572) otvaraju utakmicu i donose već na početku glavobolju gostima koja se reflektirala u nastavku rezultatima ispod 500 drva (čak 463). Istra je pobjedom na korak do Rijeke gdje se slijedeće kolo sastaje na Mlaci u direktnom dvoboju. Crikvenica nakon ovog teškog poraza mora malo razmisliti o svojim igrama u gostima, naći neki balans u rezultatima doma i vani jer ova igra toplo/hladno neće donijeti nekog značajnijeg rezultata.

GORANIN — SKRAD   7 : 1   3340 : 3234

Gorani su svoju djecu poslali na državno prvenstvo i odigrali u punom sastavu gdje uz nastup Petranovića Goranin uvijek izgleda sasvim drugačija, efikasnije i bolje. I ovaj puta su odigrali odlično jer rezultat od 3340 na Delničkoj kuglani je i više nego odličan. Gosti iz Skrada odigrali su vrlo solidno no ovaj puta nedovoljno. Pleše (580) u prvom te Karlović (566) u drugoj izmjeni obilježili su taj dio utakmice dok su u završnici Jakljević i Kardum sa 564 drva donijeli ovu uvjerljivu pobjedu. Kod Skrada pohvale idu najborbenijima Ćosiću i Moćanu kao i Saši Gorupiću na osvojenom počasnom poenu.

PLITVICE – KLEK   2 : 6   3170 : 3305

Kad uspiješ kao domaćin izgubiti 150 drva samo u igri na pune i to naglašavam na svojoj kuglani, onda se moraš debelo zapitati gdje si i šta se stobom dešava. Igra u čišćenje je druga priča, slaba izdanja mogu biti razlogom pritiska, dekoncentracije i slično no igra u pune sa tako velikom razlikom u odnosu na goste je definitivno razlog poraza. No u tom slučaju se „pita“ i gosta koji je uspio napraviti takvu razliku pa gledajući statistiku treba zaključiti da su ogulinci odigrali taj dio fantastično.Skoro 94 drva po stazi je i više nego odličan prosjek. Poen u svakoj izmjeni te pobjede mlađahnog Štrka nad Falatovićem i Matijašića (569) nad Josipom Bićanićem donijele su ta dva važna boda Kleku. Grdić (566) drugi je igrač utakmice.

KARLOBAG – KARLOVAC     8 : 0   3242 : 3037

Domaći igrači odigrali su samo još jednu u nizu „dovoljnih“ izdanja i odnijeli zasluženu i čistu pobjedu nad prošlogodišnjim prvacima lige. Činjenica je da se karlovčani ni u prošlosti nisu uspjevali naigrati na ovoj kuglani tako da rezultat odnosno pobjeda Karlobaga baš i ne čudi. No uz barem počasni poen gostima bi povratak kućama bio ipak nešto ugodniji. Prosjek domaćina od 540 drva po igraču je i za većinu prvoligaških igrača „misaona imenica“ što dodatno daje na značaju svakoj pobjedi preko +3200 u Gospiću.

Slijedeće 14. kolo „medvjedi“ dolaze Crikvenici u goste, prilika jednima i drugima da se utješe nakon poraza,Rijeci dolazi Istra i šansa gostima da se pobjedom izravnaju sa riječanima na vrhu, Klek dočekuje željezničere nakon odličnih izdanja obje ekipe u ovom kolu, Goranka u Ravnoj Gori dočekuje svog muškog imenjaka iz Delnica gdje se može očekivati također jedna otvorena i efikasna utakmica, Skrad dočekuje Karlobaga , a Karlovac Velebita, dosta izjednačeni parovi uz možda laganu prednost domaćinima, budemo vidjeli,očekuje nas još jedna neizvjesna subota, sretno !!!   M.G.