Newsletter subscribe

Komentari - M.GRBAC

14. kolo – Rijeka lagano odmakla, ostali u 4 boda !

Posted: 03.02.'16 u 08:22   /   by   /   comments (0)

Velika izjednačenost lige karakteristika je zone zapad za koju mnogi vole reći da je slaba po kvaliteti jer teško daje na kraju kvalifikacija prvoligaša, pitanje ocjene kvalitete za raspravu, reklo bi se, no možemo zato uživati u iznimno interesantnim prvenstvima u kojima se lider u jednoj sezoni promjeni nekoliko puta, jedne godine si vodeći, slijedeće već ispadaš, taman kad pomisliš da nešto vrijediš stigne te odmah kazna u vidu neočekivanog poraza, prema tome budimo zadovoljni da je tako, da su nam utakmice neizvjesne i da nam se događaju sportska iznenađenja, i ovo kolo je bilo tako, recimo…. Goranin je iznenadio, krenimo redom:

GORANKA – GORANIN   2 : 6     3363 : 3365

Konačno pravi goranski derbi, pun neizvjesnosti sa svega dva drva razlike u konačnici i velika pobjeda Goranina u gostima na terenu na kojem je iznimno teško osvajati bodove jer je Goranka kod kuće vrlo visoka prepreka. Delničani su to znali i ponovno složili najiskusniju ekipu u kojoj Zrilić dosta spretno osvaja poen za 1:1 i motivira ekipu koja reagira sa novim poenima u drugom bloku te završnim pobjedničkim poenom Jakljevića koji u neizvjesnoj završnici pobjeđuje odličnog Burića i donosi veselje. Treba pohvaliti najuspješnijeg na utakmici Plešea sa 599 drva kao i uvijek odličnog Pezerovića (576) koji je ovaj puta donio poen ali nedovoljno čak i za nerješeno. Goranin nakon prošlog kola nastavlja sa dobrim igrama dok će Goranka ova dva izgubljena boda morati potražiti na nekoj od gostujućih kuglana.

RIJEKA – ISTRA   6   :   2   3329 : 3225

Gosti su pokušali u prvom bloku hvatati poene tako da su po mom skromnom mišljenju izabrali taktiku s kojom ja nikad nebi krenuo u utakmicu. Kad igraš derbi u gostima onda se ne kalkulira nego se stavlja najjačeg na najjačeg domaćeg i tako redom , pogotovo što imaš mogućnost birati, osvajanje tzv. sigurnih poena se u principu izjalovi pa na kraju bude tako kako je i završilo, . Činjenica je da su gosti na početku krenuli nešto bolje u utakmicu no nakon što je Matošević propustio svoje šanse, Mesarić je znao odigrati kad je trebalo i uzeti poen, tako da su nakon 2:1 vodstva domaćina, u nastavku, Perušić (583) i Kos rutinski odradili svoje zadaće i doveli ovu utakmicu na velikih 100 drva razlike. Drugi igrač utakmice je Tometić sa 573 srušena čunjeva. Rijeka je ovom pobjedom otišla na +4, no to još uvijek ništa ne znači jer prave utakmice tek predstoje.

KLEK – ŽELJEZNIČAR     6 : 2 3419 : 3349

Ovo je svakako jedna od najljepših utakmica kola ako ne i prvenstva , pregršt odličnih nastupa, čak tri rezultata preko 600, vrijedilo je pogledati tu utakmicu. Željezničari predvođeni Martincem (606) i mladim viceprvakom države Požegom (584) otvaraju poenima utakmicu i navode Bertovića (601) i Cegura (587) da u nastavku igraju na najvišem nivou i pruže najljepši dvoboj utakmice. Domaćini do kraja bilježe sve poene i uz odličnog Matijašića (609) u završnici , privode ovo lijepo nadmetanje kraju novom pobjedom i novim bodovima koji su ih podigli na tablici na trenutno 6. poziciju.

KARLOVAC- VELEBIT II   6 : 2   3354 : 3157

Karlovac ponovno u izdanju kakvog ga pamtimo posljednjih dviju sezona, efikasni i uspješni. Nakon početnog vodstva legendarni dvojac Badovinac (564) i Bonetić (608) postavljaju 4:0 u poenima i nedostižnu razliku za koju ličani više nisu imali odgovora osim osvajanje poena koji u konačnici samo ublažuju poraz sa ovako velikom čunj razlikom od cca 200 drva. Posebno bih želio pohvaliti Bonetića koji dokazuje da je iako igrač u zrelim kuglačkim godinama još uvijek među najboljim karlovačkim igračima ,a priznajem da mi je i žao da nije više igrao u onoj šampionskoj ekipi proteklih dviju godina, no šta je tu je, plaćenih igrača više nema a sad se vidi da i u svom dvorištu ima itekako dobrih igrača. Velebitu neka ovaj poraz bude opomena za nastavak jer se sa ovim rezultatima na 3150 možda može pobjeđivati u Gospiću ali bilo gdje drugdje je to ipak premalo i trebati će više da bi zadržali trenutno odličnu treću poziciju na ljestvici .

CRIKVENICA – PLITVICE   6 : 2   3434 : 3298

Vijest sa kuglane u Crikvenici je da „nije srušen ni jedan rekord“… Šalu na stranu , ali blizu smo istine. Raspoloženi kirci ponovno su zaigrali odlično i jednostavno su „morali“ pobijediti. Poen u svakoj izmjeni do 2:2 bilo je sve šta su medvjedi uspjeli uhvatiti , a sve ostalo je otišlo na stranu domaćina, gdje su opet predvođeni odličnim Ružićem (596) na početku i Jelovcem (606) u završnici kirci zadržali pobjednički ritam i uknjižili novu pobjedu koja će im po pitanju samopouzdanja puno značiti prije ogleda sa trenutnim liderom slijedeće subote na Mlaki. Kod gostiju treba ipak pohvaliti vrlo dobre nastupe Barića, Špoljarića i Kolara.

SKRAD   – KARLOBAG   6 : 2   3233 : 3184

Nova pobjeda Skrada i novi korak do opstanka. Istina zaostatak je još uvijek 2 boda za pozicijom opstanka, no „bubanj se okreće“ i sve je u igri, glavno da se „još igra“ i da je sve otvoreno, kako na vrhu tako i na začelju. A sve je krenulo naopako…za Skrad, Caga(567) i Tomljenović (558) su zapaprili početak i natjerali skrajane da se tresu do samog kraja. Odličan Fulurija (568) podignuo je tenzije na kuglani koja je znala „kad će eksplodirati“ i donijeti potpunu radost domaćinima. Karlobag je u finišu utakmice držao „asa u rukavu“ jer je na stazu poslao Mraovića, čovjeka koji zna odlično odigrati na ovim nazovimo težim kuglanama (uostalom podsjetimo se njegovih 590 prošlo kolo u Gospiću) no ovaj puta ništa nije pomoglo i bodovi su ostali u Skradu, čestitke!

SLIJEDEĆE 15. KOLO Goranka ide na vrlo teško gostovanje Karlobagu , isto kao Skrad Velebitu, Istra nakon poraza ugošćuje Karlovac, Rijeci dolazi razigrana Crikvenica, željezničari će nakon poraza u Ogulinu pokušati pobijediti medvjede koji su već lagano zaboravili šta to znači pobijediti, dok se u Delnicama očekuje prava utakmica između Goranina i Kleka koju bi vrijedilo pogledati, sretno svima!

M.G.

Najuspješniji igrači ovog kola :

Matijašić (Klek) ……………609

Bonetić (Karlovac ) ……….608

Jelovac (Crikvenica) …….606

Martinac (Željezničar) ….606

Bertović (Klek) …………….. 601