Newsletter subscribe

Komentari - M.GRBAC

15. kolo – Uspješni Ogulinci, Riječani drže prednost !

Posted: 11.02.'16 u 08:12   /   by   /   comments (0)

Vodeća četvorka je i ovo kolo bila uspješna, sad im se približio i Klek koji je dugo taborio pri dnu ali igrama u posljednjim kolima podsjetio nas je na najljepša razdoblja . Medvjedi su utonuli u tako dubok san da ih ništa nemože probuditi i dalje stoje zacementirani na 13 bodova, skrajani razmišljaju kako „uloviti ravnogorce za rep“ … svatko ima u ovom trenutku nekakav cilj što je u svakom slučaju pozitivno, a kako je to izgledalo ove subote, krenimo redom:

GORANIN – KLEK   1 :7   3152 : 3286

U svakom slučaju pobjeda kola ostvarena je u Delnicama u režiji raspoloženih ogulinaca. Izjednačeni početak i 1:1 nije nagovještavalo daljnji rasplet gdje su domaćini prepustili inicijativu gostima koji su predvođeni izvrsnim Bertovićem znali „pobrati vrhnje „ i otići kući pjevajući. Goranin je nakon dvije izvrsne partije pokleknuo no netreba sad previše žaliti, bez Petranovića sve ide puno teže , a šta je dobro, ponovno je odrađena rotacija sa mladim igračima kojima svaki nastup puno znači. Klek je ušao u seriju odličnih igara , pružaju najviše i očekujem njihov proboj prema vrhu. Uz Bertovića (599) odličan je bio Zrilić (564) kao najbolji domaći igrač.

RIJEKA – CRIKVENICA 5 : 3   3351 : 3268

Kirci su pokušali i … nisu uspjeli, istina na početku je sve bilo na strani gostiju, Načinović i Grbac igraju katastrofalno loše,gosti to neznaju adekvatno kazniti tako da domaćinima spas u poenu i drvima stiže od strane Tometiča koji konačno ruši +600 ove sezone. Na treninzima se to redovito događa , na utakmici nikako, no i tome je sad valjda došao kraj. Momčadski duh ekipe Rijeke je na kraju ipak donio prevagu. Ekipa u kojoj je konačno stvoren taj osjećaj daje rezultata tako da je drugi blok odradio utakmicu vrlo borbeno i donio nova dva boda na konto. Kos je sa 613 pokazao da je trenutno najjači no treba pohvaliti i borbenog Mesarića koji je sa najboljim pojedincem Crikvenice Kikijem Jelovcem vodio borbu do posljednjeg otvaranja. Za pohvalu su igrali još Rade Ružić, i uvijek dobri Perušić.

ISTRA – KARLOVAC   5 : 3   3236 : 3162

Porečani su znali ovu ne previše efikasnu utakmicu odvesti u „mirnu luku“ i uknjižiti nove bodove u utrci za sam vrh ljestvice. Početak izjednačen, drugi blok na strani karlovčana no prevagu čini uvjerljivo najbolji igrač Istre Dario Prađeno (576) koji uz pomoć Ravnića donosi dovoljnu prednost za ukupnu pobjedu. Dosta mučenja sa obje strane, zasluženo na kraju dva boda za Istru …no treba pohvaliti i goste, prije svega dobar nastup Matuzića i Badovinca .

VELEBIT II – SKRAD 6 : 2 3182 : 3078

Dok se snađeš na ovim stazama utakmica već bude riješena. U takvom tonu je odigrana i utakmica u subotu gdje su skrajani vrlo slabo otvorili a domaćini sa rezultatima oko 530 uspjeli povesti i stvoriti zalihu za nastavak. Gorupić je poenom iz drugog bloka održavao nadu gostima koji su se izvrsno suprotstavili domaćem dvojcu Sušiću i Sladoviću (552) u završnici , no nedovoljno za bilo šta više od dostojnog poraza. Uz pomenutog Sladovića pohvale idu odličnom Sanjinu Ruppe koji je sa rezultatom od 554 oborenih čunjeva bio najbolji pojedinac utakmice.

ŽELJEZNIČAR – PLITVICE   6 : 2   3374 : 3307

Još jedno izvrsno izdanje karlovačkih željezničara i s nova dva osvojena boda skočili su u gornji dom. Istina to baš i ne znači previše jer je koncentracija u srednjem dijelu tablice velika ,no raduje pomak i još jedno odlično izdanje. Martinac (588) ponavlja igru iz proteklog kola i opet bilježi bodove za igrača utakmice, no treba pohvaliti i odlične Cegura (584) i mladog Požegu (582). Kod gostiju Falatović sa 613 čunjeva uvjerljivo odnosi epitet igrača utakmice ali i nastup ostalih gostujućih igrača je vrlo solidan. Medvjedima očigledno neide sa bodovima, tabore na tih 13 već duže vrijeme, no jedna pobjeda bi ih mogla probuditi da krenu angažiranije u samu završnicu prvenstva, budemo vidjeli već slijedeće kolo na Plitvicama kada im u goste dolazi Goranin.

KARLOBAG – GORANKA   7 : 1   3221 : 3074

Karlobag igra na svojim stazama pobjednički i svaki izgubljeni bod u Gospiću bio bi na neki način iznenađenje. Tomljenović (558) i ponovno Mraović(555) podigli su letvicu previsoko za ravnogorce koji se u ovo nedjeljno jutro nisu uspjeli snaći i učiniti nešto više. Grgurić poenom spašava čast gostiju koji će pomak sa predposljednje pozicije na tablici morati tražiti slijedeće subote u svom dvorištu.

Slijedeće 16. kolo očekujem jednu efikasnu utakmicu u Crikvenici jer im u goste dolaze raspoloženi željezničari, moglo bi biti interesantno, Rijeka ide u goste prošlogodišnjem prvaku u Karlovac, Skrad će pokušati bijeg sa dna pokrenuti novim bodovima protiv Istre što će biti dosta teško no treba vidjeti, razigrani Klek ugošćuje Karlobaga koji je uvijek spreman na iznenađenje, dok Goranka ugošćuje Velebit i otvara šansu za novo veselje. kolo se završava na Plitvicama gdje medvjedi ugošćuju Goranina koji igra iz kola u kolo dosta promjenljivo, no vidjet ćemo, mjesta za iznenađenje uvijek ima, sretno svima !!!

M.G.

Najbolji pojedinci kola :

Falatović (plitvice) …………….613 (221)

Kos (Rijeka) ……………………….613 (220)

Tometić (Rijeka) ………………..608

Bertović (Klek) …………………..599 ….itd…