Newsletter subscribe

Komentari - M.GRBAC

17. kolo – Pobjede Željezničara i Crikvenice, vodeći dvojac uspješan

Posted: 22.02.'16 u 13:30   /   by   /   comments (0)

„17 kolo nameće neke utakmice koje bi jednostavno trebalo pogledati. Karlovac –Crikvenica i Goranin – Željezničar, ove dvije utakmice bi vrijedilo gledati jer očekujem interesantna nadmetanja i neizvjesne završnice..“…. i dogodilo se, domaćini su na kraju poklekli , gostima sve čestitke na trudu. Klek je uspio isčupati bod Velebitu, medvjedi su ostali kratki za 15-tak drva, krenimo redom:ž

ISTRA – GORANKA   6 : 2     3368 : 3236

Prije osvrta na utakmicu želim čestitati Goranki na osvajanju Kupa Primorsko-goranske županije i nadam se da će pored uspjeha u kupu imati pozitivan finale i u ligaškom takmičenju. Utakmica u Poreču pokazala je da domaćini znaju i mogu odigrati efikasno na svojim stazama, tako da im ostaje žal za nekim izgubljenim bodovima s kojima bi bili još bliži borbi za sam vrh tablice. Pohvale idu cijeloj domaćoj ekipi koja je odigrala vrlo ujednačeno , a raduje i povratak Lovrića u ekipu. Kod Goranke puno oscilacija no čast osvajanjem jednog poena spašava Podobnik te najbolji igrač na terenu Pezerović sa srušenih 581 čunjem.

KARLOVAC – CRIKVENICA   1 : 7     3276 : 3373

Crikvenica je odigrala jako dobro ovu utakmicu od samog početka. Kad je semafor pokazivao 2:0 za goste a domaćin je „potrošio svoja dva ponajbolja igrača“ , mirisalo je na još jedno iznenađenje odnosno pobjedu gostiju koji su ugrabili šansu i uz najbolja izdanja dana Ružića i Jelovca (po 591) napravili veliku razliku koja je donijela u konačnici veselje gostima. No, pravi junak dana je Sanjin Jelovac koji je uspio „primiriti“ ponajboljeg domaćeg igrača Badovinca. Domaćinima počasni poen donosi uvijek dobri Marasović. Drugim porazom za redom na domaćoj kuglani Karlovac se doveo u nezavidnu situaciju na tablici dok su kirci pobjedom učvrstili 6. poziciju za lov na Velebit i Karlobag, odnosno pozicije koje vode u buduću 1B ligu.

GORANIN – ŽELJEZNIČAR   1 : 7   3207 : 3298

Željezničari nastavljaju niz dobrih igara i bilježe nove bodove. Ovaj puta je „pao“ Goranin koji se dosta mučio od samog početka. Karlovački veterani Kušec (560) i Filipi (571) igraju kao u mladim danima i uz dobru čunj zalihu stavljaju točku na „i“ ove subotnje utakmice. Gorani nisu uspjeli parirati, a i neki stožerni igrači nisu imali „svoj dan“ tako da je osvajanje boda sa svega 3207 drva postalo praktički nemoguće. Željo se ovom pobjedom odmaknuo od zone ispadanja i što se toga tiče mislim da su sad sigurni dok je Goranin u dosta nezavidnoj situaciji , istina razlika do posljednjeg Skrada je „velikih“ 3 boda, no još je 10 bodova u igri i sve je moguće tako da bi jedna mobilizacija dobro došla naročito prije gostovanja u Crikvenici gdje ih čeka vatrena utakmica.

RIJEKA – SKRAD   7 : 1   3401 : 3206

Riječani su „istrčali“ prvi puta u ovom sastavu u kojem se našlo mjesto za mladog poletarca Kosa, a koji je opravdao povjerenje i čak donio poen ekipi, bravo za debi na drugoligaškim stazama. Skrajani su vjerojatno sputani posljednjom pozicijom na ljestvici odigrali nešto slabije što Rijeka zna kazniti tako da je svega jedan osvojeni poen i skoro 200 drva razlike nažalost realnost od koje skrajani u ovom trenutku nemogu pobjeći. No netreba se predavati i trebaju pokušati sve da se proba izboriti opstanak. S druge strane Rijeka drži vrh i čeka oporavak nekih igrača kako bi krenula u samu završnicu , a da li će na kraju uspjeti zavisi o njima samima i vjeri da mogu osvojiti prvenstvo. Gorupić i Načinović su prikazali odličnu borbu u prvoj izmjeni gdje je fantastični Tometić po treći puta zaredom uspio srušiti +600, točnije 614 drva uz čišćenje od 249 što je stvarno rijetkost na drugoligaškim stazama. U posljednjoj izmjeni Kos (585) ponavlja svoje ovogodišnje nastupe i zatvara priču sa Mlake novom izraženom pobjedom trenutnog lidera prvenstva.

KARLOBAG – PLITVICE   5 : 3   3145 : 3130

Medvjedi su se „probudili, a onda ponovno utonuli u zimski sani“… vodstvo od 3:1 u gostima kod uvijek dobrih Karlobažana otvaralo je šansu da netko konačno skine domaćina na njihovoj kuglani na kojoj su toliko superiorni da je svaka ovakva šansa kakva se otvorila medvjedima, iznimna rijetkost. I kad su gosti možda i pomislili da je stvar na dobrom putu da se krene kući pjesmom, Mraović i Brkljačić sa cca 530 drva okreću igru i rezultat u korist domaćina, a što je najvažnije otvaraju put novoj pobjedi. Caga (540) i Barić (538) najbolji su pojedinci utakmice koja je završila sa svega 15 drva u korist domaćina no za sve koji su igrali u Gospiću, znaju da je na toj kuglani 15 drva ponekad nedohvatna prednost. Svejedno treba zaključno reći da su medvjedi izgubili veliku šansu , a domaćini dokazali borbenost.Čestitke !

VELEBIT II   – KLEK   4 : 4   3170 : 3148

Kolak (567) na početku i Kranjčević (557) na kraju utakmice spasili su ovaj puta Velebit od poraza pred poslovično dobrim Klekom koji se zalaufao i ne gubi utakmice u posljednje vrijeme. 4 osvojena poena u gostima je dokaz da je ekipa spremna i da su porazi iz završetka jesenjeg dijea i kriza stvar prošlosti. Novo dokazivanje čeka ih već slijedće subote kad im u goste dolazi jaka Istra što će im pružiti mogućnost da se eventualnom pobjedom približe drugoj poziciji na tablici, no otom potom. Kako stvari stoje 3200 je u Gospiću i dalje „misaona imenica“, no moram priznati da žalim sve igrače koji treniraju na toj kuglani , ulažu napore da održe regularnost i „masno plaćaju“ najam treniranja i igranja , a za uzvrat dobivaju minimum, sretni da uopće takav objekt postoji. Nadam se da će planirana kuglana u Otočcu popraviti odnos prema kuglanju u Lici.

M.G.