Newsletter subscribe

Komentari - M.GRBAC

22. kolo – Gotova sezona 2. HKLZ za 2015/16 godinu

Posted: 05.04.'16 u 11:19   /   by   /   comments (0)

GOTOVA SEZONA 2.HKLZ ZA 2015/16 GODINU

Gotovo je gotovo… završena je još jedna uspješna sezona 2. kuglačke lige zapad, prvak je MKK Rijeka, druga je KK Istra iz Poreča dok su 3. mjesto osvojili  dečki iz KK Kleka iz Ogulina. Sezona je protekla sa dosta iznenađenja, napetih završnica ali i solidnih rezultata, kažem solidnih jer nije nitko odskočio svojim rezultatima niti ekipnim ali ni pojedinačnim. Razlog su oscilacije koje su u drugoligaškom kuglanju realnost no treba istaći da su ponovno i ove godine kao i prethodnih „isplivali“ neki novi mladi igrači, tako da možemo u neku ruku biti i zadovoljni. Istina, nije riječ o nekoj velikoj navali mladih u kuglanje, ali rezultati koje djeca iz regije Zapad postižu u posljednje vrijeme sigurno raduje i daleko su uspješniji od svojih seniorskih kolega kad je riječ o nivou državnih prvenstava. Bit će sigurno više riječi u komentaru sezone tako da se mi sada osvrnimo na posljednje kolo koje je igrano protekli vikend:

GORANIN  –  RIJEKA   1 : 7     3274 : 3391

Posljednje i prvoplasirana ekipa lige imali su svoj ogled na Delničkoj kuglani koji je protekao u vrlo fer i sportskom nadmetanju. Uvertira u ovu utakmicu bile su zlonamjerne glasine koje su dopirale iz nekih tabora i scenarija u kojem je pobjeda Goranina već gotova stvar i slične nebuloze. Različite stvari mogu ljude veseliti, a tako i glupost pa onda svakom na volju. Goranin se trudio, no važnost utakmice za njih dosta je otežao koncentraciju tako da je Rijeka opuštena i rasterećena odigrala za delničke prilike jednu vrlo efikasnu utakmicu i nanijela domaćinima dosta uvjerljiv poraz koji ih je zacementirao na dnu ljestvice. Nažalost nakon višegodišnjih „čupanja“ u drugom dijelu prvenstva došla je sezona u kojoj se nisu uspjeli izvući , a ekipa koja je ostala bez Petranovića i praćena sa dosta ozljeda u drugom dijelu prvenstva nije se mogla dignuti igrom kad je trebalo. No mladost i budućnost Goranina je zagarantirana jer su već ove godine stasali novi mladi igrači kojima u nastavku karijere želim sve najbolje a ostalima da ozdrave I vrate Goranin na onaj nivo koji im je još nedavno pripadao, vrh drugoligaškog kuglanja. Spomenimo najbolje pojedince subotnjeg nadmetanja Kosa (586)i Perušića (578). Čestitke mojoj ekipi na osvojenom prvenstvu !

KLEK  –  GORANKA    5 : 3    3411 : 3360

Ogulinci su nakon jedne „rupe“ u rezultatima sredinom prvog dijela prvenstva nastavili uspješni proljetnii nastavak i vratili se vrlo visoko na 3. poziciju. Čestitam na „bronzanoj lati“ zaslužili su u potpunosti, uostalom jedini su 2 puta pobijedili ovogodišnjeg prvaka. Mladi dečki su sad već stasali i kako vidimo neki postali okosnica ekipe te možemo zaključiti da se trud i strpljivost kluba u konačnici isplatila i u godinama koje slijede računam da će Klek biti jedan ozbiljan kandidat regije za prvoligaša, naravno pod uvjetom da ekipa ostane na okupu plus možda koje iskusnije ime.Ravnogorci su platili ceh svojim slabim nastupima naročito u gostima gdje su redovito gubili pa kad tu zbrojiš i poraze na svojoj kuglani netreba čuditi ovako slab plasman, šteta jer ova ekipa ima potencijala. To su dokazali i u subotu gdje su dijelom parirali Kleku na utakmici gdje su najbolje rezultate odigrali Matijašić(595) kod domaćina i Podobnik (593) kod gostiju.Čestitke na borbenosti!

KARLOBAG  –  ISTRA   4 : 4    3144 :3109

Domaćini su solidnom predstavom  Prpića (552) i Mraovića (538) osvojili 4 poena dovoljnih za miroljubivi završetak sezone u kojoj su osvojili na kraju 6. mjesto, dakle gornji dio tablice. U jednom dijelu sezone izgledalo je da Karlobag može i više, naročito nakon pobjede upravo nad Istrom u Poreču no na kraju ipak moraju biti vrlo zadovoljni. S druge strane Istra koja je u sezonu ušla pojačana nije uspjela više od mjesta doprvaka što je također lijep uspjeh ove ekipe. Subotnja utakmica donijela je porečanima 4 pojedinačna poena no nedovoljno da se međusobni ovogodišnji  konačni skor između Istre i Karlobaga barem bodovno izjednači. Čestitke jednoj i drugoj ekipi na igrama ove godine!!

CRIKVENICA – VELEBIT II    6 : 2            3308  : 3235

Nisam sumnjao u konačnu pobjedu kiraca jer igraju doma odlično, a Velebit vrlo teško može igrati na tim rezultatima na kojima Crikvenica uglavnom pobjeđuje. Tandem Ružić (601) i Jelovac (602) je neumoljiv i stvara razliku kvalitete dok treba pohvaliti i ostale igrače koji su se ove godine priključili dobrim igrama ekipe i stvorili jedno pozitivno ozračje u kojem i rezultat dođe uz puno zadovoljstva. Velebit je pokazao stabilnost na svojim stazama kod kuće no vani je sve skupa nešto teže. Treba se prisjetiti njihove pobjede nad Klekom u Ogulinu sredinom prvog dijela sezone koja je bila svojevrsno iznenađenje no za njih vrijedi isto kao i za Karlobag, treba popraviti igru u gostima pogotovo na kuglanama koje su po efikasnosti korak ispred Gospićke kuglane na kojoj je rezultat od 550 posebna vještina, a sve preko toga „misaona imenica“ U svakom slučaju obje ekipe moraju biti zadovoljne ovom sezonom, napredak kod jednih i drugih je i dalje moguć, čestitke na sezoni!!

PLITVICE  –   SKRAD    8:0     3298 : 3092

Medvjedi su dugo vremena spavali, a onda ipak okončali sezonu sa par odličnih utakmica. Inače da su nastavili kontinuitet sa početka sezone mogli su na kraju završiti vrlo visoko, no dosta rotacija u ekipi nosi ponekad dobre ali ponekad i loše stvari naročito ako se pojave ozljede. Nažalost nijedna ekipa nije tome bila  imuna pa tako ni Plitvice. Na kraju rekli bi jedna prosječna sezona za Plitvice, mislim da mogu puno više i bolje, uvjeti su tu, podrške ne nedostaje, dakle dragi moji prijatelji slijedeće sezone treba ozbiljnije od samog početka. Isto vrijedi i za Skrajane koji su uredno držali „fenjer“ , a onda odigrali par odličnih utakmica i evo ih sa bodovima opstanka, čestitam, no postavljam im pitanje: „čemu toliko mučenja kroz sezonu…“ i nije im prvi put, isto im se događalo i lani. No sve je lijepo kad se lijepo završi, i zato Skrad može definitivno proslaviti siguran opstanak. Čestitke!!!

ŽELJEZNIČAR  –  KARLOVAC    5 : 3    3334 : 3299

Sad se zna tko je najbolji u Karlovcu … Željo!!! Pobjeda u lokalnom derbiju došla je kao „ jagoda na šlag“ željezničarima koji su odigrali jednu solidnu sezonu u kojoj je bilo i nekoliko izvrsnih izdanja npr. Martinca(587) i Munčića (613)  koji su na koncu sa najboljim izdanjima na utakmici to i potvrdili i spravom mogu reć da im je sezona bila o.k.No treba pohvaliti i ostale igrače koji su pružili konstantu, kao i mladog Požegu koji stasa i napreduje. Karlovac se nakon dvogodišnje dominacije u ligi okrenuo domaćim snagama i dosta „lutao“ kroz sezonu. Bilo je tu odličnih utakmica ali i vrlo blijedih izdanja tako da je konačna pozicija Karlovca na tablici plod njihove ovogodišnje igre i ogledalo trenutnih snaga s kojim klub raspolaže.Jjedna crna rupa od nekoliko poraza za redom ih je koštala  boljeg plasmana. U subotu su nakon prvog bloka gubili 2:0 i pritisak koji su im željezničari nametnuli  bio je dovoljan samo za podjelu poena 3:3, ali ne i za konačnu pobjedu u drvima. Čestitke jednima i drugima na sezoni!!!!

M.G.