Newsletter subscribe

Novosti

Pobjeda protiv Goranina i 2 medalje na PH

Posted: 25.10.'17 u 22:04   /   by   /   comments (0)

Prošlog vikenda ugostili smo KK Goranin iz Delnica u sklopu 3. kola 1.B HKL Jug.

Dva uvodna gostujuća poraza su nametnuli imperativ pobjede što se osjetilo u prvom bloku igrača gdje je Matej Barić (541) izgubio, a Dalibor Špoljarić (548) jedvo osvojio poen za početnih 1-1 i 15 čunjeva zaostatka.

Dragan Krizmanić (541) ne ponavlja igru s pojedinačnog prvenstva LSŽ i opet gubi poen u ključnim trenutcima dok Luka Požega (579) lagano osvaja drugi  poen za Medvjede i tako donosi ukupnu prednost od 46 čunjeva.

Utakmicu su  mirno priveli kraju Daniel Kolar (573) i Safet Falatović (606) koji drugu utakmicu zaredom igra odlično i odnosi epitet igrača utakmice.

Unatoč lošem početku utakmice ostvarena je vrlo bitna pobjeda koja će dati zamah za nastavak sezone. Od ostalih susreta valja izdvojiti dvoboj u Šibeniku gdje je domaći Šubićevac, unatoč odličnoj igri, izgubio od Zadra kao i pomalo neočekivanu pobjedu Crikvenice kod ogulinskog Kleka. Drugi dalmatinski  susret između Bojovnika iz Trilja i Vrlike je završio s miroljubivih 4-4, a Željezničar iz Karlovca nije imao puno šansi protiv Istre iz Poreča.

U idućem kolu gostujemo u Karlovcu kod KK Željezničar. Utakmica je na rasporedu u subotu, 28.10.2017. u 14:00 h.
Idućeg dana u Zagrebu  su Luka i Filip Požega nastupili na prvenstvu  Hrvatske u diciplini sprint te osvojili srebro i broncu.
Nakon kvalifikacija u kojima je Luka osvojio 3., a Filip 13. mjesto u konkurenciji 33 juniora do 18 godina, najboljih 16 igrača je nastavilo natjecanje u nokaut fazi. Filipa u polufinalu, a zatim i Luku u finalu je zaustavio Toni Ljubić iz KK Zabok koji je tako postao prvak Hrvatske.
Bravo Luka i Filipe !!!