Newsletter subscribe

Novosti

Poraz u Poreču

Posted: 02.10.'17 u 21:49   /   by   /   comments (0)

U 1. kolu 1.B HKL Jug otputovali  smo u Poreč gdje nas je dočekala odlična ekipa Istre koja je na kraju slavila rezultatom 6-2, 3330-3322.

Kako je Istra nastupila bez nekolicine prvotimaca, odlučili smo od početka napasti domaćine i utakmicu što prije okrenuti u našu korist. U prvom bloku, nakon loše igre u prva seta, se kasno budi naš najbolji igrač Safet Falatović i s 558 uvjerljivo gubi od danas odličnog Željka Matoševića (615) koji odnosi epitet igrača utakmice. Luka Požega debitira za Plitvice i s 563 lagano osvaja prvi poen za Medvjede.

U drugi blok se ulazi s rezultatom 1-1 i 7 čunjeva prednosti za Istru. Matej Barić s vrlo dobrih 575  osvaja naš drugi pojedinačni poen te nas ostavlja u igri dok Dalibor Špoljarić (529) s dva loša seta ne uspijeva pobijediti neraspoloženog Zorana Lovrića (540).

Tako se u završnicu utakmice krenulo pri rezultatu 2-2 i 6 čunjeva prednosti. Daniel Kolar (564) ulazi odlično u utakmicu, ali kasnijom lošom igrom ne uspijeva parirati Tomislavu Kovaču (581). Dragan Krizmanić (533) s dva loša seta gubi poen iako je imao više čunjeva od protivnika što u konačnici donosi poraz od 6-2 i malih 8 čunjeva.

U drugim utakmicama nije bilo iznenađenja pa su tako većinom slavili favoriti. Zadar je pokazao da je daleko najozbiljnija momčad za naslov prvaka te je lako slavio kod Crikvenice, u županijskom derbiju u Ogulinu je Klek slavio  protiv KK Željezničara iz Karlovca dok je Goranin odnio bodove s gostovanja u Trilju. Jedini susret bez pobjednika je bio onaj u Šibeniku gdje je domaći Šubićevac ugostio Vrliku koja se u Split vratila s vrijednim bodom.

U idućem kolu, koje je na rasporedu 14.10., idemo na noge Zadru gdje nas čeka još jedna vrlo teška utakmica.